Санитарен силикон Maxim прозрачен

Санитарен силикон Maxim прозрачен
Код на продукт: 1151
Бонус точки: 0
Наличност: В наличност
Цена: 4.80 лв

Санитарният силикон MAXIM е еднокомпонентен, бързосъхнещ уплътнител, който при контакт с влагата в атмосферата образува дълготрайна гъвкава връзка. Съдържа съставки, които предотвратяват образуването на плесени и гъбички. Той е устойчив на температурни отклонения, UV лъчи и запазва физичните си характеристики във времето. 

ИСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Подготовка на основата
Повърхността трябва да бъде чиста и суха, да няма прах, мазнина или други замърсявания. Изчистете и обезмаслете повърхността с ацетон, етанол (за метали, стъкло) или чистител (за пластмаси). Изсушете добре повърхността.

Полагане на грунд/праймер
Санитарният силикон MAXIM при повечето основи не изисква полагането на праймер, но някои по специфични основи може да е необходимо да се обработват с праймер, за да се подобри адхезията. При някакви колебания, моля, обърнете се към Техническия ни отдел.

Обработка на фугата
Ширината на фугата трябва да е такава, че да е съобразена с възможността за движение на материала в рамките на направените изчисления за съответния. Минималната ширина на фугата трябва да е 6 мм. За фуги с ширина между 6 и 12 мм, съотношението ширина към дълбочина трябва да е 2:1, максимум до 12 мм дълбочина. 

Полагане
Отрежете косо накрайника на апликатора според големината на пукнатината, която ще запълвате; отрежете над резбата края на флакона и завийте апликатора върху него. Натискайте, за да излезе силикона от апликатора. По ръбовете на отвора да се постави защитна лента. Оформете с пръст или намокрена в сапунов разтвор шпатула. Незасъхналият материал може да се премахне от ръцете, инструментите и дрехите с хартиена кърпа преди да се е втвърдил. След втвърдяване силиконът може да се премахне от ръцете със сапунена вода, а от инструментите - механично или с препарат за премахване на силикони - CSM 008. Незасъхналият силикон е леко жълт, поради свързващите вещества. След втвърдяване става млечно бял. 

Ограничения
• Заради съдържанието на оцетна киселина, която се отделя при втвърдяването, санитарният силикон MAXIM не се препоръчва да се използва при основи като: бетон, гипс, мрамор.
 • Не използвайте санитарния силикон MAXIM при битумни основи, основи на базата на естествен каучук, хлоропрен или EPDM или при строителни материали, които могат да отделят масла, еластизатори или разтворители.

 • Не използвайте санитарния силикон MAXIM в напълно затворени пространства, защото уплътнителят се втвърдява под влиянието на атмосферната влага.

• Санитарният силикон не трябва да се използва при чувствителни метални повърхности като мед и нейните примеси или сребърна стомана.

• Силиконът не се препоръчва да се използва за уплътняване на фуги под вода.

 • Санитарният силикон MAXIM не трябва да се използва за аквариуми.

 • Санитарният силикон MAXIM не е подходящ за хранителни приложения, нито за медицински. Продуктът не е тестван за това дали е подходящ за приложение в медицината или фармацевтиката.

 

Опаковка

Флакони от 280ml

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Powered By OpenCart. Europa version by CsillámVilág
StroiMag - онлайн строителен магазин © 2017